"DE TIJD VERSTRIJKT"

Op 24 september is het precies 70 jaar geleden dat op de schietbaan van Gorssel 6 burgers werden doodgeschoten en 11 mensen als gijzelaar werden afgevoerd naar Zutphen. Deze moordpartij stond onder leiding van de beruchte SD’er Heinemann, die op dezelfde dag in Vorden ook de Gorsselse politieman Meijer zogenaamd ’op de vlucht’ neerschoot.
Deze dramatische gebeurtenis was voor filmmaker Andries Udink aanleiding om een minutieuze reconstructie van die dag te maken aan de hand van verhalen van ooggetuigen.
Ook sprak hij met nabestaanden van de slachtoffers en gebruikte hij veel origineel en uniek fotomateriaal.
Onderzoek in tal van archieven leidde ook tot nieuwe feiten en inzichten. Met name de kwalijke rol in dit drama van 2 in Gorssel geboren broers, die bij de Waffen-SS gingen, wordt uit de doeken gedaan. Andries Udink maakte eerder de film "Liever geen bezoek", over de lotgevallen van onderduikers in de Achterhoek.

De première van "De tijd verstrijkt" vond plaats op vrijdag
19 september. Daarnaast waren er 4 filmvoorstellingen in
’t Trefpunt in Gorssel.


DE DVD

Van de film is ook een DVD verkrijgbaar. Behalve "De tijd verstrijkt" bevat de DVD nog 8 bonustracks over Gorssel en de oorlog.
U kunt de DVD hier bestellen. De prijs bedraagt € 15,00 (inclusief verzendkosten).

Stuur een email naar info@reconline.nl

Vul uw adresgegevens in en na betaling van € 15,00 op rekeningnummer NL 16 INGB 0000350484 t.n.v. A. Udink en onder vermelding van "De tijd verstrijkt" wordt de DVD naar u toegestuurd.

De DVD is ook voor € 12,50 te koop bij:

- Bechtle Kantoorboekhandel, Hoofdstraat 40, Gorssel
- Boekhandel Lovink, Markt 18, Lochem